2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın kapısı nasıl kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından algılanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla denetleme edilen düzenek yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Fakat zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda yek yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması zaruri olarak ikrar edilmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden bünyelmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 dakika olmalıdır.

Montaj: Yangın bapsı, sahih şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Gereç: Yangın kapılarında çoğu kez çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Yangın merdiveni ile ait yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da temel karşıır.

1 mm yahut henüz lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına bakarak çok henüz sağlıklı ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kabil hediyeı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın yükselmekı da 4000 TL den mirlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi belirli sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve ifade ile belirlenir.

Montaj: Yangın bapsı, yakınlarında şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Bunun ciğerin de deneyimli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bunu kurmak derunin yaylı menteşeler kullanılması ehliyetli değildir , kanat yüzey vadiı ve ağırlığına bakarak kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Toplum ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i okumak bâtınin tıklayın.

Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin yanında, kullanılan malzemelerin kalitesi ve Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul sistemin her bir parçkakımının diğeriyle uyumudur

Report this wiki page